• Brandweer Zuilen is afgelopen zaterdag voor een automatische brandmelding gealarmeerd. Om 08.53u ging de pieper af bij de mannen van de D-ploeg, die zo snel mogelijk hun schoenen aantrokken en zich naar de brandweerkazerne begaven. Met zwaailichten en sirenes aan reed de ploeg naar een partycentrum in Overvecht, dat binnenkort haar deuren opent. Het partycentrum beschikt over een Particuliere AlarmCentrale (PAC) die ‘s ochtends af ging. Eenmaal bij het partycentrum aangekomen, bleek dat er door werkzaamheden stof in de melder was gekomen, waardoor het alarm af ging. Er was geen vuur of rook te bekennen, dus na een grondige inspectie konden de mannen weer terug naar de kazerne.

    Meldinstallatie
    Een PAC is een meldinstallatie die particuliere bedrijven op kunnen hangen en tegen betaling kunnen laten aansluiten op het net van de alarmcentrale. De PAC bestaat uit verschillende brandmelders in het gebouw die met een brandmeldpaneel verbonden zijn. Wanneer een melder in een bepaalde ruimte af gaat, is dat direct te zien op het brandmeldpaneel dat vaak bij de ingang te vinden is. Hierdoor kan de brandweer snel zien waar de melder is afgegaan en direct op haar doel afgaan.