• Brandweerpost Utrecht Zuilen gaat maandag 4 september midden in de wijk oefenen. Op twee plekken, namelijk bij winkelcentrum De Rokade en het Goudesteinhof zullen spectaculaire oefeningen met brand en hulpverlening uitgezet worden. Op deze manier kan iedereen de brandweer in actie zien en een beeld krijgen van het dagelijkse werk dat Brandweer Zuilen doet.

  De oefening in de wijk is onderdeel van de wervingscampagne van Brandweer Zuilen voor nieuwe brandweermensen. Zo laat de brandweer tijdens de oefening zien wat ze precies doet en wat er van je wordt verwacht als je bij de post zit. Dit varieert van het blussen van brand en hulpverlening bij incidenten, tot het wegzagen van bomen bij stormschade of het redden van dieren. Om dat te kunnen, is de brandweer dringend op zoek naar nieuwe mensen die hierbij kunnen helpen.

  Tijdens de wervingsweek zal Brandweer Zuilen op verschillende momenten en op verschillende locaties in de wijk te vinden zijn om te flyeren en informatie te verstrekken over het werk dat de brandweer doet. En dat is hard nodig, want op dit moment is er een tekort aan betaalde vrijwilligers. Vandaar dat Brandweer Zuilen op zoek is naar nieuwe brandweermensen die in de wijk Zuilen wonen en zich graag in willen zetten voor de maatschappij.

  Naast je werk
  Brandweer Zuilen is een vrijwillige brandweerpost die van maandag tot en met vrijdag ’s avonds paraat staat en in het weekend de hele dag, om de wijk te helpen. Dit betekent dat je als parttime brandweerman of -vrouw het werk goed kunt combineren naast je dagelijkse baan of werkzaamheden. Omdat het een belangrijk beroep op je doet, krijg je voor het werk bij de brandweer een vergoeding. Zie het als een beloning voor het waardevolle werk dat je doet.

  Over Brandweer Zuilen
  De vrijwillige brandweerpost Zuilen staat al sinds 1936 klaar voor iedereen in de wijk. Zodra de pieper gaat, wordt er een beroep gedaan op de dienstdoende ploeg. Brandweer Zuilen kent een vier-ploegensysteem, wat inhoudt dat iedere ploeg een week dienst heeft (van maandag tot en met vrijdag alleen ’s avonds en in het weekend de hele dag). Tijdens die week ben je in Zuilen, zodat je zo snel mogelijk op de post kan zijn als de pieper gaat. Dat kan dan gaan om het bestrijden van brand, het uitvoeren van technische hulpverlening of het bestrijden van een incident met gevaarlijke stoffen. Natuurlijk voert de brandweer ook dienstverlenende taken uit.

  Interesse?
  Wil je meer informatie over de brandweer, wil je een keertje meelopen tijdens een oefening of vind je het leuk om te komen kijken? Neem dan contact met ons op: Marco van der Zee, +31 6 57 57 08 24, m.van.der.zee@vru.nl of kijk in onze agenda.

  Tot 4 september 20.00u bij winkelcentrum De Rokade en het Goudesteinhof!

  Volg ons ook op social media!
  Facebook: brandweerzuilen
  Instagram: brandweerzuilen