• De tankautospuit van Brandweer Zuilen heeft sinds gisteren nieuwe benummering gekregen. Dat betekent dat de stickers op de wagen niet meer 502 laten zien, maar 09-4931. Nu Utrecht Zuilen ook nieuwe stickers heeft gekregen, is de hele stad op dezelfde manier genummerd.

  De nieuwe nummeringseenheden is onderdeel van het landelijke nummerplan, waar uitgegaan wordt van zeven cijfers. Het eerste cijfer geeft aan om welke dienst het gaat, waarbij de 2 staat voor Brandweer. Het tweede en derde cijfers zijn voor het regionummer. Voor Utrecht is dat 09. Dat betekent dat de eerste drie cijfers in de Veiligheidsregio Utrecht 209 zijn.

  De overige vier posities worden als volgt ingedeeld. Het vierde en vijfde cijfer staat voor de positie. Utrecht Zuilen komt op de 49e plaats. Dan de laatste twee cijfers, die staan voor het voertuigtype. Bij Brandweer Zuilen staat alleen een tankautospuit en de landelijk afgesproken cijfers voor de tankautospuit is 31. Hiermee komt het totale voertuignummer van Brandweer Zuilen op 209-4931.

  Overige voertuigen worden als volgt gekenmerkt:
  0 – personenvervoer
  1 – waterongevallen materieel
  2 – ongevallen gevaarlijke stoffen
  3 – tankautospuiten
  4 – natuurbrand (terreinvaardige blusvoertuigen)
  5 – redmaterieel
  6 – bijzonder brandbestrijdingsmaterieel
  7 – hulpverleningsmaterieel
  8 – overig materieel
  9 – staf- en commandomaterieel