• Diploma-uitreiking en nieuwjaarsreceptie

  7 januari 2020 | Nieuws |
 • Brandweer Zuilen blijft zich ontwikkelen, dat blijkt maar weer uit het feit dat er maar liefst 10 brandweercollega’s een diploma hebben behaald.

  Het werk binnen de brandweer is zo veelzijdig dat een constante scholing van de brandweer nodig is.

  De mensen die een diploma ontvingen (foto: M. van Westendorp)

  Maar ook nieuw ingestroomde vrijwillige brandweermensen hebben hun basisdiploma behaald.

  Dit werd gevierd op de jaarlijkse korpsavond die ook meteen de nieuwjaarsreceptie is.

  De volgende collega’s hebben het diploma Manschap-A behaald zijn daarmee volledig opgeleid en bevoegd om bij elke klus hun werk te doen.

  Nicole, Dennis, Sander, Loïs, Ronald en Sevket. Zij zijn bevorderd naar de rang van Manschap-A

  Jeroen en Dave hebben na twee jaar studie het diploma bevelvoerder behaald en zijn daarmee bevorderd tot Brandmeester.

  Henk-Jan heeft het eerste deel (Brand) van de manschapopleiding volbracht en zal volgend jaar het laatste deel volbrengen.

  Omdat de brandweer goed getraind en geoefend moet zijn, heeft Rainaldo het diploma oefenleider behaald. Hij kan daarmee nog beter oefeningen voorbereiden, organiseren en nabespreken waarmee de gehele vakbekwaamheid van brandweer Zuilen naar een hoger niveau kan worden gebracht.

  De brandweer wordt bij talloze klussen geroepen en dat kunnen ook heftige inzetten zijn waarbij psychosociale nazorg noodzakelijk is.

  Denis heeft hiervoor de opleiding voor medewerker Collegiale Opvang (COT) gevolgd en is daarmee voor de post Zuilen het eerste aanspreekpunt na een heftige inzet.

  Daarnaast is de postcommandant Marco in het zonnetje gezet. Hoewel hij geen diploma heeft ontvangen is er wel stilgestaan bij de gedrevenheid waarmee hij de kazerne te leidt en weet te vertegenwoordigen bij de Veiligheidsregio Utrecht.

  Voor het komende jaar zullen weer een aantal nieuwe brandweermensen de opleiding tot Manschap-A gaan starten zodat ook zij over twee jaar volledig opgeleid zullen zijn.

  Ondanks dat er weer een aantal mensen naar de opleiding gaan, blijft de behoefte aan nieuwe collega’s bestaan. Woon je in Zuilen en wil je iets betekenen voor de wijk en de stad? Kom dan eens langs op een oefenavond op maandagavond. Je bent van harte uitgenodigd om eens mee te kijken en te ervaren wat het werk bij de vrijwillige brandweer inhoudt.