• Trieste dag voor Brandweer Zuilen

 • Vanmorgen bereikte ons het droevige bericht dat onze gewaardeerde collega Pim van der Bruggen tijdens een VRU-brandweerinzet in Den Dolder is overleden, als gevolg van een bedrijfsongeval. Onze diepe gevoelens van medeleven gaan uit naar zijn naasten. Wij zijn allemaal geschokt en aangedaan.

  Bij de inzet zijn vele collega’s, ook van andere hulpdiensten, betrokken geweest, allen geconfronteerd met deze vreselijke gebeurtenis. Ik dank iedereen voor het professionele optreden. Ook onze collega’s van de post Den Dolder en de post Zuilen, waar Pim tot voor kort actief was, zijn nauw betrokken bij het overlijden van Pim. Wij wensen hen allemaal veel sterkte en leven met hen mee.

  Ons vak is niet zonder risico’s, dat realiseren we ons allemaal. We houden in ons hoofd rekening met het ergste, maar zijn nooit helemaal voorbereid op een vreselijke gebeurtenis als deze. Ik weet dat we elkaar niet allemaal persoonlijk kennen, maar we voelen onze droefenis op vergelijkbare manier. Ik wens iedereen heel veel sterkte en kracht bij het verwerken van het overlijden van Pim. Vind ook elkaars steun daarin en laten wij elkaar vasthouden.

  Wij zullen jullie op de hoogte houden van wat er verder wordt gedaan. Zoals jullie begrijpen kunnen we op dit moment nog geen details over de gebeurtenis verstrekken, alles is in onderzoek. Vanzelfsprekend zullen wij de familie van Pim bijstaan waar wij kunnen.

  Vanaf zondagochtend 22-11 zonsopgang hangen de brandweervlaggen op al onze brandweerposten halfstok tot en met het moment van de uitvaart.

  Heel veel sterkte,

  Mede namens ons bestuur en het directieteam, in het bijzonder Carolien Angevaren als directeur Brandweerrepressie,

  Peter Bos