• Functies bij Brandweer Zuilen

 • Binnen het brandweerteam van Zuilen kennen we grofweg drie functies. Hieronder staan ze kort beschreven. De vacante functies bevatten een button die linkt naar een uitgebreide vacature en functieprofiel.

 • Manschap

  Manschap is de basisfunctie van de brandweer. Als je voor het eerst bij de brandweer komt werken, begin je in deze rol. In je opleiding leer je alle technieken om hulp te verlenen aan mens en dier bij brand, (water)ongevallen en bij gevaarlijke stoffen. Lees ook ervaringen van teamleden van Brandweer Zuilen.

  Naar vacature

 • Chauffeur/pompbediende

  De chauffeur/pompbediende uit de uitrukploeg zorgt ervoor dat hij de tankautospuit zo veilig en vlot mogelijk naar het adres van de brand of hulpverlening rijdt. Naast het besturen van de auto is de chauffeur/pompbediener verantwoordelijk voor het bedienen van de pompinstallatie die elke brandweerwagen heeft. Deze functie kun je uitoefenen als je minimaal drie jaar ervaring bij de brandweer hebt. Je volgt hiervoor een speciale opleiding en moet het rijbewijs C halen.

 • Bevelvoerder/ploegleider

  Een brandweerteam staat onder leiding van een bevelvoerder. De bevelvoerder geeft leiding aan het gehele team van één brandweerwagen. Hij/zij bepaalt de inzetstrategie en schaalt zo nodig op als er behoefte is aan meerdere brandweereenheden. Het is een verantwoordelijke taak omdat de bevelvoerder als eerste moet besluiten hoe een brand of hulpverlening wordt aangepakt en welke prioriteiten er genomen moeten worden. Je kunt bevelvoerder worden als je de manschapsopleiding volledig hebt afgerond.