• Marcel

  • "...In die jaren heb ik de meest uiteenlopende soorten inzetten meegemaakt . Vrijwel altijd ‘leuk’ maar soms wel eens vervelend. De ‘leuke’ inzetten blijven je natuurlijk het beste bij, maar ook de minder leuke inzetten onthoud je ook wel.

    Wat het vak zo leuk maakt is de enorme saamhorigheid van de collega’s. Het samen oplossen van een klus, groot of klein het maakt niet uit. Daarnaast zijn veel inzetten best een uitdaging en soms wel spannend. En welke jongen droomt er niet van om bij een brand aan de andere kant van het afzetlint te staan?

    Werken bij de brandweer kan je naast het feitelijke brandweerwerk veel brengen. Zelf ben ik instructeur en examinator geworden bij verschillende brandweeropleidingen. Daarnaast heb ik van het brandweerwerk mijn beroep gemaakt.

    Binnen de brandweer Zuilen ben ik bevelvoerder en geef tijdens een inzet leiding aan het team. Als bevelvoerder moet je steeds drie of meer stappen vooruit denken. Wat als …. en vervolgens? Je manschappen verwachten van jou dat je een besluit neemt en hen aanstuurt. Een uitdagende maar vooral leuke functie binnen de brandweer."

    Marcel nam in februari 2019 na 32 jaar afscheid van de repressieve activiteiten bij de brandweer. Zijn boeiende verhalen schreef hij in een blog, die ook te vinden is op deze website: Marcels blog.