• Parttime manschap

  • Vrijwilligers vormen de ruggengraat van de incidentbestrijdingstaak van de brandweer. Incidentenbestrijding is een vak apart, dat veel kennis, inzicht en kunde vraagt. Als brandweerfunctionaris word je ingezet voor brandbestrijding, maar ook voor uiteenlopende hulpverleningstaken, zoals het bevrijden van beknelde slachtoffers bij verkeersongevallen, het redden van mensen en dieren uit het water en het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen. Als vrijwilliger ontvang je naast een vaste jaarvergoeding een vergoeding per uur voor het oefenen en de inzetten. Je bent voor al je werkzaamheden voor de brandweer goed verzekerd. In dit filmpje krijg je een beeld van ons werk.

    De functie van brandweervrijwilliger is goed te combineren met je dagelijkse bezigheden. Na een professionele opleiding kun je al snel met jouw ploeg mee op de uitruk.

    Als je vrijwilliger wilt worden bij Brandweer Zuilen dan moet je wel binnen een bepaald gebied wonen in verband met de wettelijk verplichte (!) opkomsttijden. Hier kan je kijken of je binnen het gebied woont.

    Heb jij hart voor Zuilen en wil je deze uitdaging aangaan? Dan zijn wij op zoek naar jou! Neem snel contact op voor een kennismaking