Onze werkzaamheden

Lees hier over wat ons vak inhoudt

brandbestrijding

Brandweer in de praktijkBrandbestrijding

Brand bestrijden is één van de belangrijkste taken van Brandweer Zuilen. Wanneer de pieper gaat en er een beroep op ons wordt gedaan, staan we klaar en gaan we op de melding af. Dat vraagt om de juiste vaardigheden, die we wekelijks trainen om te zorgen dat we dit beheersen binnen team Zuilen.

Brandweer in de praktijkTechnische hulpverlening

Technische hulpverlening, afgekort THV, behoort ook tot ons werk. De hamvraag is altijd: hoe gaan wij de klus klaren? Of het nu gaat om een paard in de sloot of een kettingbotsing: er wordt op ons gerekend. Dus zo snel mogelijk een overzicht krijgen van het incident. Kennis, materieel en improvisatievermogen is van belang om de steeds weer wisselende incidenten tot een goed einde te brengen.

technische-hulpverlening
gevaarlijke-stoffen

Brandweer in de praktijkGevaarlijke stoffen

Het bestrijden van incidenten met gevaarlijke stoffen (IBGS) doen we ook bij Brandweer Zuilen. Of het nu gaat om gaslekkages, gedumpt drugsafval of incidenten met asbest, wij staan met kennis en materieel paraat om incidenten te bestrijden en erger te voorkomen.

Brandweer in de praktijkWaterongevallen

Zuilen is een waterrijk gebied. Dit betekent dat er ongelukken kunnen gebeuren in en op het water. Waterongevallenbeheersing is de laatste van de vier kerntaken van Brandweer Zuilen. Wij hebben geen duikers op onze post, die bevinden zich in Leidsche Rijn, maar reddingen aan de oppervlakte voeren we wel uit.

waterongeval