Selectieprocedure

Wat goed dat je belangstelling hebt voor de brandweer. Als je besluit om je aan te melden stap je in een avontuur wat je veel ervaring, leuke en zo nu en dan, spannende momenten zal opleveren.

Voordat je op de wagen mee kan, doorloop je het selectietraject. Om te beginnen heb je een gesprek met de postcommandant en eventueel met toekomstige collega’s. Zij zullen je uitleggen wat het vak inhoudt en wat er van jou wordt verwacht. Als zowel jij als wij denken dat je geschikt bent, zal je worden uitgenodigd voor een psychologische test. Dat zal een test op de computer zijn op een van de kazernes. Daarna zal er een fysieke en medische aanstellingskeuring volgen. Uiteindelijk is het noodzakelijk dat je van de gemeente een Verklaring Omtrent Gedrag krijgt.

 

Waarom deze testen?

Het brandweervak is fysiek best zwaar en je kan te maken krijgen met emotioneel heftige situaties. Vooraf willen wij weten of je dit aankan, maar natuurlijk wil je zelf ook weten of je dat ziet zitten.

Na de selectieprocedure kom je mee oefenen op de wekelijkse oefenavond en word je aangemeld voor je opleiding Manschap. Gedurende je basisopleiding ga als stage mee op de uitruk en kan je in de praktijk ervaren wat het werk inhoudt. Dit neem je weer mee naar je opleiding.

Loop op maandagavond eens binnen op onze kazerne, of neem contact op voor meer uitleg over de selectieprocedure en het werken bij de brandweer.